Χάρης Καραουλάνης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Χάρης Καραουλάνης (B.A, M.A.) είναι ψυχολόγος με εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία, ψυχομετρική αξιολόγηση, επιλογή και ανάπτυξη προσωπικού, συμβουλευτική, καθώς και στο σχεδιασμό καριέρας.

Κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχολογίας (EuroPsy), καθώς και το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP).

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Είναι απόφοιτος του εκπαιδευτικού Προγράμματος της Βιοσυνθετικής Ψυχοθεραπείας. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση των Bioenergetics, καθώς και στη θεραπεία της μετατραυματικής αγχώδους διαταραχής (PTSD) με τις μεθόδους του 7 Step Program (EMDR) του Dr. Georg Pieper και Somatic Experiencing του Dr. Peter Levine.

Από το 1992 εργάζεται σαν καθηγητής ψυχολογίας και εισηγητής σεμιναρίων αυτογνωσίας, επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης σε ιδιωτικές εταιρείες (όπως την DHL, την IMI Cornelius, την BNP Paribas, κ.α.), νοσοκομεία, οργανισμούς όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, την Αυστριακή Πρεσβεία, και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το American College of Greece, τη Σχολή Μωραΐτη και άλλα. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες εκπαίδευσης προσωπικού όπως την Ergonomia S.A. και την International Forum Training & Consulting Ltd.

Από το 1996 έως το 2004, εργάστηκε σαν Σχολικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε ιδιωτικά σχολεία και εργάζεται ιδιωτικά σαν Ψυχοθεραπευτής Ενηλίκων & Εφήβων και Σύμβουλος Καριέρας από το 2002.

Επίσης έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) και το Πολεμικό Ναυτικό για την ψυχομετρική αξιολόγηση και την επιλογή των υποψηφίων Αξιωματικών / Υπαξιωματικών. Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προγράμματα ένταξης προσφύγων του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας (ΙΚΕ) και ψυχολογικής υποστήριξης ηλικιωμένων (Βοήθεια στο Σπίτι) του Δήμου Βούλας.

Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «60 Πρακτικά Μαθήματα Ζωής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος.

Η Μοναξιά μέσα στο Γάμο

Η Μοναξιά μέσα στο Γάμο

Όσο και αν ακούγεται αντιφατικό, πολλές φορές οι άνθρωποι…

Πως μπορώ να ξέρω ότι έχω βρει την ιδανική σχέση για μένα;

Πως μπορώ να ξέρω ότι έχω βρει την ιδανική σχέση για μένα;

Είναι βέβαιο ότι στα θέματα των προσωπικών σχέσεων, κανένας…

Οικονομική Κρίση: Ψυχοσωματικές Συνέπειες και Τρόποι Αντιμετώπισης

Οικονομική Κρίση: Ψυχοσωματικές Συνέπειες και Τρόποι Αντιμετώπισης

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει αποτελέσει μια σοβαρή…